2009-08-07

Bandymas remontuoti variklį (ir ne tik) nieko apie jį nenutuokiant (3 dalis)

Kadangi yra besidominčių kaip sekasi variklio remonto darbai, tai įdedu keletą fotografijų iš paskutinių ardymo darbų.

Taigi, variklis jau atidarytas, alkūninis pasiektas (tas tolimesnis), indėklai (pusmėnulio formos metalo plokštelės) pasidėvėję ir dabar variklis laukia matavimo darbų. Reikia išmatuoti skersmenis, užsakyti detales ir viską surinkti taip kaip buvo. Tiesa dėl sutrikusio pajamų šaltinio darbai deja sustojo ir nusikelia kelioms savaitėms į priekį. Nuotraukoje matosi apverstas ir atidarytas variklis bei prie jo esanti greičių dėžė (du sujungti dantračiai). Toliau matosi alkūninis velenas bei nuo jo einanti grandinė, kuri suka generatoriaus dalį.

Šitoje foto tai apatinė karterio dalis, kuri nuimta nuo variklio. Indėklai matosi penkiose vietose. Kadangi jie dengia tik pusę veleno dalies, tai jų reikės 10 vienetų. O vienas kainuoja 8$... . Pakankamai daug. Didesnė indėklo foto apačioje. Matosi kaip jis stipriai susidėvėjo. Tiesa taip pažeistą radau tik vieną. Kiti tik gražiai nusišlifavo.

Prie alkūninio indėklų dar reikės ir švaistiklių indėklų. Jų tiesa mažiau – tik 8 vienetai, tačiau kainuoja jie irgi panašiai. Išlaidų bus.

3 komentarai:

DNR rašė...

Nu vat. Ačiū už galimybę motociklo variklį iš vidaus pamatyti. Gaila, kad tik nuotraukoj :)

Sandman^KFMF rašė...

Tai visada galima ir į gyvą dirstelėti!
Aišku prie progos. ;)

DNR rašė...

Che che, reiks, reiks :)