2009-07-04

Bandymas remontuoti variklį (ir ne tik) nieko apie jį nenutuokiant (2 dalis)

Per dar 3 vakarus, pavyko išlupti motociklo „širdį“ ir pradėti ją ardyti. Motociklas dabar atrodo net ne liūdnai, o komiškai.

Po variklio nuėmimo, nuo jo buvo nuimta: vandens pompa, sankabos diskai, karteris, pradėti atsukinėti galvos varžtai ir nuimta pati galva bei cilindrų skyrius. Beliko tik atsukti likusius varžtus ir perskirti likusią variklio dalį (karterį) į dvi dalis. Deja šiam žingsniui sutrukdė specialios varžtų atsukimo galvos neturėjimas. Net ne specialios, o standartinės, tik itin nestandartinio dydžio (33-35). Kadangi 32 dydis buvo per mažas, o 36 jau per didelis (tokia turėjo kaimynas), tai dabar klaustukas kokios reikia, galutiniai nusukti sankabos dalį. Tada beliks nuimti tepalo pompą ir bus pasiektas pagrindinis ardymo tikslas – alkūninis velenas.

Aukščiau nuotraukoje matosi nuimto variklio šonas su atidengta sankaba (ten kur 8 varžtai išsidėstę ratu) bei alkūninio veleno daviklis (metalinė plokštelė tiesiogiai pritvirtinta prie alkūninio veleno ašies. Ji turi nelygumus nes šalia statosi magnetinis daviklis, kuris atitinkamai besisukant plokšteliai reguliuoja degimą elektroniniu būdu). Taip pat tas forminis daviklis reikalingas sureguliuoti stūmoklių aukštį kartu su vožtuvų atsidarymo-užsidarymo pozicijomis (ant jo yra įspaustos žymos, iš kurių viena net truputi matos nuotraukoje). Taip pat, aukščiau daviklio galima matyti išlindusius stūmoklius. Daugumai turbūt nieko nesako paskutiniai sakiniai. Man jie prieš savaitę laiko taip pat nieko nebūtu sakę, pats iki šiol turėjau tik teorines vidaus degimo variklio veikimo žinias, bet pats po variklio ardymo jau žinau ir kaip praktiškai jis sudarytas ir kaip veikia.

4 komentarai:

Eugenijus rašė...

Vargsas motocikliukas :D

Sandman^KFMF rašė...

Na ko kas tai tikrai vargšas ir apgailėtinas :D
Nieko, dar keletą savaitėlių ir jau judės jis vėl (jei viskas eis pagal planą) :D

DNR rašė...

Sandman^KFMF, kaip tavo motociklas laikosi? Nieko nebeparašai :)

Sandman^KFMF rašė...

Motociklas kol kas paskerstu varikliu laukia matavimo darbų ir detalių užsakymo. :D Turiu foto kaip atrodo tas vaizdas ir pratęsiu šita tema nebe už ilgo.